Elbrus (5642 mt.) Faaliyeti Ön Bilgilendirme‏

Merhaba,

Detaylı raporu daha sonra paylaşacağım. Şimdi kısaca faaliyetimiz ile ilgili bilgi vermek istiyorum;
02 ağustos Pazartesi başladığımız faaliyetimizi 06 Ağustos Cuma günü saat 1300'de zirve ile taçlandırdık. Kafkas dağlarının muhteşem coğrafyasına tekrar aşık olduk.

Faaliyetimiz boyunca dağda 20 km yol yürüdük. Sabah 9da teleferiğe bindik ve 3 istasyondan geçerek 3800 metredeki Garabashi kamp alanına ulaştık. Salı gecesi 4060 metrede ilk kampımızı attıktan sonra bir sonraki günü 4700 metredeki Pastukhova kayalıklarına aklimatizasyon tırmanışı ile geçirdik. Perşembe gününü tamamen dinlenerek tamamladık. Perşembe 1500 gibi başlayan şiddetli dolu ve kar yağışı gece yarısı etkisini kaybetti ve muhteşem yıldızlar altında gece 0210 da zirve yürüyüşüne başladık. 4060 metreden 5642 metreye yaptığımız zorlu yürüyüşü yaklaşık 11 saatte tamamladık. Zirvenin ardından geceyi yine 4060 metrede Priut-11 kamp alınında geçirdik. Zirve yürüşü boyunca kramponluyduk ve 4850 metreden itibaren kazmamız elimizdeydi.


Faaliyet boyunca hava güzel ve tırmanışa elverişliydi. Elbrus dağı bulunduğu konum itibari ile hergün saat 1400den itibaren kapatıyor ve 1600 gibi yağış alıyor. Sürekli kalın bir buz tabakasının üzerinde uyuduğumuz için alttan gelen soğuk gerçekten tüyler ürpertici.


Teknik bir tırmanış içermeyen tırmanışımızın en zorlu tarafı değişken hava şartları ve uzun zirve yürüyüşü. Her köşenin ardından yeni ve dik bir kulvarın çıkıyor olması, son 100 metre yürüme mesafesi ve 30 metre irtifaya kadar zirveyi görememek insan dirayetini zorluyor.


Yine de bu dirayeti göstererek zorlu zirveye beraber varmamızı sağlayan uyumlu ekip arkadaşlarım Yasemin Göktaş, Cem Ergün ve Soner Saruhan'a, Ulaşım masraflarımızı sponsorluk gelirleri ile karşılayan İstanbul Dağcılık Kulübüne, bağlantılarımızı sağlayan sevgilim Gönül Ercan'a, manevi ve malzeme desteği ile Enis Kayserilioğlu 'na, Kulüp ile irtibatımızı sağlayan Yıldız Kurtoğlu'na teşekkür ederim. Ayrıca sıcak muhabbetleri ve bilgi paylaşımları ile dost varlıklarını hissettiğimiz Anadak kulübünden Murat Büyükbıçakcı, İsmail Bulut ve Selim Geyik'e de teşekkürü bir borç bilirim.


Yüksek faaliyetler bir ekip işidir ve bu ekip sadece dağdakilerden oluşmaz. Yanımızda olan herkese teşekkürler.


İstanbul Dağcılık Kulübü Avrupanın en yükseğindeydi :) Şimdilik...
Konuralp Tolan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder