Erciyes Faaliyeti_8-9.Ocak.2011

Selam,

Bu hafta sonu tırmanış için Kayseri'deydik. İlk gün hava tamamen kapalı olduğu için kuzey sırtı rotasını inceleyemedik ve yönümüzü mecburen önce şeytan daha sonra da nesrin topkapı rotası olarak belirledik. Ertesi gün Ytüdak'lı arkadaşların yakın takibi ile başladığımız tırmanışı at nalı rotası ile nesrin topkapı rotasının birleştiği yerde yoğun çığ tehlikesi tahlilimiz nedeni ile bitirme kararı aldık (3450mt). Ytüdak'lı arkadaşlar da bizim 50 metre altımızdan dönüş yaptı.

Dağda aşırı toz kar var ve yakın zaman için tırmanışa elverişli değil. Faaliyette şeytan ve melek rotalarında çığlar oldu. At nalı rotasında da hemen yakınımızda bir akıntı oldu. Faaliyete başladığımızın 50. metresinde de bir tabakayı kaydırmıştık :) Hava durumlarında son yağışlarda birikmenin 10cm civarında olacağı yazıyordu ama en sığ yerde bile alttaki tabakanın üzerinde en az 40 cm toz kar birikmesi vardı. Göğüsümüze kadar battığımız yerler oldu.

Güzel bir deneyimdi. Zorladık ve zorlandık. Mutluyum önümüzdeki maçlara bakacağız. Todosk faaliyetine katılacak arkadaşların aynı zevki alacağına eminim; hafta sonu faaliyeti için uçak kullanıp geceyi otelde geçirmek faaliyeti resmen tatile dönüştürüyor.
Uçakla gidip gelmek büyük bir rahatlık. Biletler dahil toplam maliyetimiz adam başı 200 papel oldu. Buna 5 kez uzun mesafe taksi ve lüks otelde konaklama dahil.

Görüşmek üzere.
Konuralp Tolan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder